Explorers (15-18 jaar)

Explorers bij de scouting zijn jongeren tussen de 15 en 18 jaar. De explorers organiseren hun eigen activiteiten, zoals een expeditie in het binnen- of buitenland. Op kamp in Luxemburg of hiken in de Ardennen en als klap op de vuurpijl runnen ze gezamenlijk hun eigen afdeling. Zij organiseren hun eigen activiteiten, maken hun eigen programma en zorgen dat de gehele groep explorers (afdeling) goed loopt. Ze regelen bijvoorbeeld de financiƫn van hun afdeling en verdiepen zich in verschillende vaardigheden.

Explorers hebben geen thema en leiding meer, maar begeleiding die advies geeft en motiveert als dat nodig is. Zo leren ze om te gaan met verantwoordelijkheden, ontwikkelen ze zich en worden ze zelfstandig. Ze doen vaardigheden en kennis op en ontwikkelen zich continu. De explorers hebben 3 kampen (groepsweekend, kerstkamp/hike, zomerkamp) die ze zelf grotendeels organiseren. Nederland, Belgiƫ, Duitsland of Luxemburg zijn geen onbekend terrein voor hun. Samen met hun begeleiding leren ze waar je op moet letten bij het organiseren van een kamp en worden ze langzaam aan klaargestoomd om staflid te worden.

Doe mee!

Intresse? Neem dan contact met ons op! De explorers hebben iedere zaterdag opkomst van 14:00 tot 18:00 in ons clubgebouw, aan de Rozenlaan 75 Geleen.